Το 1996, ο Απόστολος Τραστέλης δημιούργησε τη Σπονδή, ένα εστιατόριο που σύντομα αναδείχθηκε σε ναό της υψηλής γεύσης και πόλο έλξης για λάτρεις της καλής κουζίνας εντός και εκτός Ελλάδος. Με τη συγχώνευση διεθνών επιρροών και μια ενδελεχή γνώση της ελληνικής και παγκόσμιας μαγειρικής παράδοσης, η Σπονδή δημιούργησε ένα ιδιότυπο γευστικό οικοσύστημα, όπου η πρωτοπορία και οι τεχνικές συνυπάρχουν αρμονικά με την παράδοση. Σε ένα γαστρονομικό ελληνικό τοπίο υπό διαμόρφωση, η Σπονδή συνδύασε την πολιτιστική κληρονομιά, τις εκλεκτές πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες αντιλήψεις.
 
Το 2002, η Σπονδή εισήλθε σε μια νέα εποχή, κατακτώντας το πρώτο της αστέρι Michelin, μόλις έξι χρόνια μετά την εμφάνισή της στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Αυτή η διάκριση επισφράγισε τη θέση της ως σημείο αναφοράς για την υψηλή κουζίνα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τη διεθνή έκθεση της ελληνικής εστιατορικής σκηνής. Η αδιάλειπτη επιδίωξη της τελειότητας κορυφώθηκε το 2008 με την κατάκτηση του δεύτερου αστεριού Michelin, υπό την καθοδήγηση του χαρισματικού Executive Chef Arnaud Bignon, ένα κατόρθωμα που αποτέλεσε ορόσημο για την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Η επιρροή του Arnaud Bignon υπήρξε καταλυτική, συνδυάζοντας άρτιες τεχνικές με σεβασμό στα εποχιακά προϊόντα, και η επιστροφή του το 2018 εγκαινίασε μια νέα, λαμπρή σελίδα στην ιστορία του εστιατορίου.
 
Υπό την αέναη καθοδήγηση του Απόστολου Τραστέλη, η Σπονδή παραμένει προσηλωμένη στην ποιότητα, την καινοτομία και την άψογη εξυπηρέτηση. Η κουζίνα του εστιατορίου χαρακτηρίζεται από τη χρήση φρέσκων, εποχιακών υλικών, την προσεκτική επιλογή εκλεκτών οίνων και την άψογη τεχνική των σεφ. Η δέσμευση της Σπονδής για βιωσιμότητα και η στήριξη των τοπικών παραγωγών αποτελούν παράδειγμα για τον κλάδο της εστίασης. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής της, η Σπονδή έχει σφυρηλατηθεί από ταλαντούχους σεφ, με το σταθερό όραμα του Απόστολου Τραστέλη να σφραγίζει την κληρονομιά της. Διατηρώντας τα αστέρια Michelin, η Σπονδή έχει αναδειχθεί σε σύμβολο εκλεπτυσμένης εστίασης στην Αθήνα, με την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και τα φρέσκα, τοπικά προϊόντα να αντικατοπτρίζει μια βαθιά σύνδεση με τις ρίζες της. Από την ίδρυση της μέχρι τις διακρίσεις Michelin, η αφοσίωση της Σπονδής αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία ότι το πάθος, η διαρκής εξέλιξη και το αδάμαστο δημιουργικό πνεύμα μπορούν να διαμορφώσουν μια αξέχαστη και διαχρονική εμπειρία.
© 2025 Spondi Restaurant. All Rights Reserved. Created by Attenzo
ΕΣΠΑ